V soseski se gradijo nove nepremičnine

Na robu soseske sem opazil, da se pripravlja ozemlje, kjer imajo namen graditi nove nepremičnine z večstanovanjskimi hišami.

Nisem ravno navdušen, da se naše naselje tako širi, saj smo bili lepa skupnost, dobro smo se razumeli in naselje ni prav veliko. Ko bodo zgrajene nove nepremičnine, se bojim, da bo prišlo veliko novih stanovalcev, ki se ne bodo lepo vklopili v našo, že obstoječo skupnost in bo ravnovesje porušeno. 

Ne vem, čigavo je bilo ozemlje, ki so ga prodali za gradnje nove nepremičnine ali več od njih. Verjetno bi potrebovali kakšno soglasje sosedov, ali kako je to? Morem povprašati in se pozanimati, kakšne nepremičnine se bodo sploh gradile. Vse je še v začetni fazi in vemo samo, da bodo neke večstanovanjske nepremičnine ali hiše.

Tudi ostali sosedje so rahlo skeptični in imajo podobne pomisleke kot jaz. Tudi oni ne vejo, kaj se bo gradilo, zato smo izkoristili en dan, ko smo videli, da se na gradbišču nekaj dogaja in šli povprašat. Bi rekli, da smo šli malo » firbca« past. Na gradbišču smo srečali ravno projektanta, ki nam je lepo razložil, da bodo samo 4 in v bistvu bodo to blok hiše ali dvojčki. Tako, da bomo dobili 8 novih sosedov, enkrat, ko bodo nepremičnine končane in seveda prodane.

Izvedeli smo, da nepremičnine še niso prodane, tako da kakšno leto bomo lahko še uživali v svoji skupnosti, potem pa upam, da bomo dobili dobre sosede, ki se bodo lepo vklopili v naše okolje, ki ne bodo nagajali, delali hrupa, smetili … skratka vse kaj drugega, kot si pa želimo.

Gradnja prve nepremičnine se bo začela vsak čas, saj je vse že pripravljeno. Sledile ji bodo še ostale 3 enote. Dela bodo zaključili predvidoma v pol leta za vsako enoto, so nam povedali. Sedaj je pa samo odvisno, kako hitro bo stekla tudi prodaja.