Poskrbeli smo, da bo tudi v temi varen korak pred hišo

Naša hiša stoji na samem, tako da ko se pri nas spusti tema, je okoli hiše res temno. Nismo te sreče, da bi imeli blizu kakšne ceste luči, ki bi osvetljevale tudi naš prostor okoli hiše. Ko smo gradili hišo, nismo dali pozornosti na to, da bi okoli hiše namestili potrebne luči. To pa ni bila prava odločitev, ker je bilo okoli hiše zvečer in ponoči res temno.

Ko sem ponoči prihajala iz službe, sem vedno morala imeti svetilko, da sem prišla do vhodnih vrat. Posebej določene temne noči, ko nisi videl prav nič, je bilo gibanje okoli hiše nemogoče. No, pa se je mož končno odločil, da bo montiral potrebno razsvetljavo, da ne bomo več imeli teme. 

Tudi otrokom ni bilo prijetno pozimi, zgodaj zjutraj, ker je bila še močna tema. 

Nisem si mislila, da so senzorske luči tako drage. Precej nas je stala razsvetljava, vendar sedaj smo imeli res lepo osvetljeno hišo. Nič več popolne teme. Saj ne rečem, včasih, ko kdo pri nas prespi, je prav vesel, ko je pri nas čista tema, ker tega v mestih ne moreš doživeti in posebni čar. Če pa si ti tega navajen in moraš vsak dan hoditi doma v temi okoli hiše, pa te to razjezi. 

Sedaj je tega problema konec, sedaj imamo luči in nihče več ne potrebuje dodatne svetilke. Jaz jo včasih še iz navade vzamem v roke in jo potem hitro pospravim, ko vidim, da so se luči okoli prižgale, ko sem se pripeljala domov.