Kako sem iskala primerne svetilke za svoj video kotiček

Ustvarila sem svoj video kotiček, sedaj pa iščem svetilke, s katerimi bi video kotiček osvetlila. Ne bi rada kupila tiste velikanske svetilke, ker ne potrebujem take profesionalne opreme. Rada bi boj ambientalno svetlobo, da ne bo vse preveč umetno. Ena ideja je tudi, da bi dala nekaj, kar bi osvetljevalo tudi ozadje za mano, ko se bom snemala. Imam kar nekaj idej namreč in ne vem, katera bo najbolj primerna. 

Torej potrebujem neko difuzno svetlobo, in tako sem na oddelku, kjer so svetilke, iskala dve, s primerno obliko. V vsakem primeru lahko potem to reguliram z žarnicami, da bi bila svetloba dovolj močna. Ampak v resnici ne želim tako močne svetlobe, kot jo imajo profesionalne svetilke, saj bi bilo preveč za tisto, kar potrebujem. Če bi delala neko klasično snemanje, za kakšne izdelke potem bi bilo smiselno, da bi bila svetloba dovolj močna. Tako bom pa snemala bolj umetniške stvari in se mi zdi, da to ne bi šlo poleg.

Na koncu sem res našla enake svetilke, ki so imele okoli prostora za žarnico neko belo dekorativno bučko iz tankega materiala. Iz tega je prihajalo ravno prav svetlobe za tisto, kar potrebujem. Vsaj zdi se mi, da je tako no in upam, da se nisem uštela.

Ko sem prispela domov, je bila že tem, kar je bilo idealno, da naredim test, če sem kupila to, kar potrebujem. Kupila sem tudi dovolj močne žarnice in šla takoj v akcijo, da vse postavim. Po približno pol ure postavljanja sem naredila test in videti je bilo, da je vse, tako kot sem si predstavljala. Prav oddahnila sem si, ker nisem imela rezervnega načrta, in če ne bi bilo to, kot sem si zamislila, ne vem, kako bi se končalo. Torej svetilke so pripravljene, video kotiček je nastavljen in lahko grem v akcijo snemanja.