Videz obrvi je lahko pomemben tudi v vaši službi

Vedno sem bila naravna in nikoli nisem pretirava z kozmetiko, kajti bila sem bolj športni tip človeka in to za sabo prinese tudi naraven make up. Tako se nisem nikoli pretirano ukvarjala z mojim obrazom, obrvi so bile naravne, kožo pa sem k sreči imela lepo. 

Kmalu, ko pa sem zaključila svoj študij, sem začela iskati službo. Ker je v svoji stroki nisem dobila, sem gledala katero koli službo, samo, da začnem delati. Šla sem na razgovor prodajalke v trgovini in že tam sem videla, da je bila šefica urejena v nulo, njen obraz je bil negovan, obrvi oblikovane, make up perfekten. Ko sva zaključili razgovor, mi je rekla, da mi bo javila, prepričana sem bila, da me ne bo sprejela, saj nisem bila preveč komunikativna in tudi moj naravni videz obraza, obrvi, trepalnic, ustnic, ne vem, če ji je bil všeč.

Pa me je poklicala in sprejela. Že takrat na razgovoru, pa so mi rekli, da je zunanji videz pomemben in obvezni make up. To je pomenilo, da moje obrvi ne bodo več naravne, da bo na mojih ustnicah šminka, katere nisem bila navajena in puder na moji koži, ki sploh nisem vedela, kateri odtenek kože imam. Tako sem imela še dva časa, da se uredim za službo, šla sem v kozmetično trgovino in s pomočjo prodajalk izbrala pravilno kozmetiko zame:

  • Svinčnik za obrvi
  • Umirjeno šminko
  • Pravilni odtenek pudra
  • Maskaro za oči

Zaenkrat nisem kupovala senčil za oči, ker še ni bilo potrebno. Tako sem prvi službeni dan prišla urejena, moj make up pa je bil prelep, namazala sem si oči, poudarila obrvi, ustnice pa namazala z barvnim balzanom. Od takrat naprej hodim okoli vedno z make upom in ne predstavljam si več, da si zjutraj ne namažem oči, oblikujem obrvi in si poudarim svoje ustnice. Moja prva služba je naredila iz mene damo.